2015/08/27

Minerální tvářenka Breezy Beach Blush od Faranu z obchodu Biooo + jemné líčení



Konec prázdnin je tu... To víte, že to nerada říkám, ale dělat se nic nedá. Většině z nás za chvíli začíná školní režim spojený s brzkým vstáváním a častým stresem (ježiš, ani myslet se mi na to nechce!). Takové dny je hezké si zpříjemnit. Za mě to vždy byla i bude kosmetika (i móda).
Co se těchto zkrášlovačů týče, s nedostatkem odpočinku se vážou především tuny korektorů, bronzerů, make-upů ba dokonce tvářenek! Každý chce přeci svou pleť dokonale vytónovat :)

Právě o tvářenkách bych dneska chtěla mluvit. Mám tu pro vás přichystaný jeden konkrétní exeplář:

Sypká tvářenka Breezy beach blush od FARANu z obchodu Biooo




ODSTÍN / BARVA

Nad tímto aspektem jsem strávila snad nejvíce času. Nepatřím zrovna k rozhodným lidem, a tak mi vybírání trvalo dobrou půl hodinku :D Nakonec jsem zvolila krásně jemnou barvičku, nic extra výrazného. Většina tvářenek je lazena do teplých růžovo / fialových odstínů, to mi musíte dát za pravdu. Na tento popud jsem se rozhodla sáhnout po studeném světlounce růžovém až mírně lososovém.
Obličeji nedodá ten klasický narůžovělý vzhled, nýbrž ho projasní a přidá potřebné "grády"...
Takže pokud máte rádi panenkovské tvářičky, není to nic pro vás.

 
Fotka na pravo je poněkud tmavší. Všimla jsem si toho až po focení. Prosím, neberte v potaz barvu, ale balení :)


POPIS / O PRODUKTU

Ráda bych vám ji trošku přiblížila. Sama bych ale nikdy nezformulovala tak propracovaný text, jako mají na internetových stránkách Biooo.cz.
Takže omluvte mou neoriginálnost, přeji hezké počteníčko :D

Lehká minerální sypká tvářenka zjemňuje váš vzhled a rozjasňuje tón pleti. Tvářenka odráží světlo a tónuje pokožku dle intenzity nanesení prášku. Jemné minerální složení neucpává póry a je vhodné i pro mastnou problematickou pokožku. Dokonale přilne k pleti a vydrží celý den až do večerního odlíčení. Odstín Breezy Beach je přirozeně rozjasňující. Jemná broskvová barva je vhodná pro všechny typy pleti, dodá nalíčení nenápadně sofistikovanou svěžest.

Minerální pigmenty využijete opravdu všestranně. Jako sypkou tvářenku nebo oční stíny. S troškou krému vytvoříte zase krémovou tvářenku nebo rtěnku. S malým množstvím vody zase intezivní tekutou linku. A nebo slaďte své líčení s lakem na nehty a minerálním práškem.

A teď něco o značce:

Kosmetika Faran obsahuje čisté přírodní ingredience, které hloubkově vyživují a hydratují pleť. Tato kosmetika neobsahuje vodu, ale účinné rostlinné látky, které přinesou krásu i vaší pleti. Zatímco pečující kosmetika Faran je plná výživných voňavých ingrediencí, dekorativní řada obsahuje 100% čisté přírodní minerály, které dodávají pleti krásu v mnoha odstínech.


PIGMENTACE

Tak s tou to Faran vychytal :D Označila bych ji jako střední :) Každý si ji nanese podle svého. Napříkald já upřednostňuji jemné líčení (i když si občas nějaké ty linky dopřeju :D), zvláště u tohoto typu kosmetiky, používám tedy vždy pouze trošičku...(Možná mi k tomu dopomohly slečny s klaunskými tvářemi, které vídám pomalu každý den :D)
Alespoň se s ní dá lépe pracovat a stínovat.



VÝDRŽ

Nemám, co vytknout... V den zátěžového testu jsem se nalíčila v 9 hodin ráno, odličovala se v 9 hodin večer. Tvářenka byla stále na svém místě a krásně viditelná :) Dokonce jsem byla i mile překvapena: Kvůli mé mastné pleti mám problémy s leskem. I přes tuny pudrů se do hodiny blejskám jako diskokoule. Díky důkladnému výzkumu jsem objevila, že místa s tvářenkou zůstávají, narozdíl od zbytku obličeje, matná. Kouzlo či zázrak? Netuším! Avšak pokud tímto stylem funguje i jejich pudr, musím ho mít!

BALENÍ

Chválou jsem až do teď opravdu nešetřila... Nicméně balení mě zklamalo. Co do vzhledu má ke kráse daleko, takže parádu v kosmetické taštičce nám dělat nebude - Je ovšem jasné, že tímto si Faran hlavu neláme. Jde v první řadě o bio ingredience a účinek.
Trošku víc už mi vadí špatná manipulace. K otevření je potřeba dávka síly, rozvážnosti a hlavně trpělivosti. Neříkám, že nejsem nešikovná, ale s otevíráním si vždy značné trable způsobím. Pokud jsme ve shonu a na líčení zbývá pouze 5 minut, vše musí proběhnout s nadzvukovou rychlostí - na to bych právě tento produkt nedoporučovala. Taky by se mohlo stát, že v koupelně nově vymalujeme... :D

CENA

Cena se pohybuje okolo 500 Kč,-. Vím, není to málo... Podle mého se však vyplatí připlatit si za bio složení (drží, nemastí pleť...). Na druhou stranu, přirodní kosmetiky se na trhu objevuje čím dál tím víc a převážně se nejedná o levnou záležitost!
Nic ale nikomu neberu, jsou lidé, kteří si za podobnou dekorativu rádi zaplatí víc, a jsou tací, kteří si tím hlavu nezalamují.

Pokud patříte k té první sortě, můžete navštívit stránky Biooo.cz, odkud tvářenka pochází. Mám pocit, že tam na něco narazíte. Pokud ne, dá se tam toho o bio kosmetice dozvědet mnoho... Přinejhořsím budeme aspoň machrovat nad kamarády, jací jsme experti :D

S ČÍM KOMBINOVAT?

Také často stojíte před zrcadlem a bloumáte nad tím, jaké produkty použít? V hlavě si skládáte přibližný obrázek finálního looku? Pokud ne, znamená to, že jsem divná :D Pokud ano, hurá!! Nejsem sama :D
Jediným účinným lékem na podobné problémy není nic jiného, než si líčení dopředu řádně promyslet. No třeba v čase, kdy ležíme v posteli, snažíme se usnout, ale mozek né a né spolupracovat :D - Perfektní doba!

Opět jsem, jak mám ve zvyku, odbočila od tématu. Původní myšlenka totiž byla vám ukázat produkty, se kterými tvářenka dobře "spolupracuje"! Takže se usaďte a nechte se inspirovat mými výmysly. Tento look jsem si tak oblíbila, že ho mohu označit za můj každodenní!

StředoBod všeho: OČI
Netajím se svou posedlostí Color tattoo a ani dneska jsem je nenachala ležet ladem.
Zvolila jsem rovnou dva odstíny, žádné troškaření!
Přes celé víčko jsem nanesla 40-Permanent Taupe a přes něj jsem od vnitřního koutku oka pomalu projasňovala 35-On and on Bronze. Nakonec jsem všechno rozblendila měkkým štetečkem, abych zamaskovala jednotlivé přechody. V závěru jsem nezapomněla ani na řasenku (že se mi to občas vážně stává!).
Ve výsledku vše trvalo asi 2 minuty :)

Na levo (40-Permanent Taupe), na pravo (35-On and on Bronze)


RTY
Zde mám 2 favority, mezi kterými se stále nemohu rozhodnout. Prvním je dozajista rtěnka Heidy 002 Sweety od Astoru a tím druhým o něco dražší cremesheen Peach Blossom od M.A.C.
Astorácký kandidát má krásně přirozenou nude barvu. Nic výrazného... Nepoutá na sebe pozornost, naopak ji všechnu přenechává svým kolegům.
U M.A.C. kandidáta mluvíme již o světlounce růžové. I přes to na sebe zbytečně neupozorňije, a tak dává kolemjdoucím prostor k prohlédnutí zbývajících "líčidel".
Mrzí mě, že vám momentálně více neporadím, ale zbytek (konturování, obočí atd.) jistě vykoumáte sami. Přeci jenom, ohledně pudru (a podobných věcí) se v tomto směru moc radit nedá... :D

 

Heidy (nahoře), M.A.C. (dole)

Mně nápady do dnešního článku došly, což znamená jediné: Dostali jsme se na jeho konec! Doufám, že jsem vás neunudila k smrti a vy jste se možná i něco nového dozvěděli.
V případě dotazů se na mě stoprocentně obraťte. Buď do komentářů nebo rovnou na e-mail: maredifragole@gmail.com

Mějte se krásně,
Natálie

26 komentářů:

  1. I was looking for new blogs to read and stopped by yours.. It is really great blog! Beautiful pictures and interesting text! Do you want to follow each other? Let me know on my blog :)

    http://itsmeieva.blogspot.com/

    OdpovědětVymazat
  2. Mně se teda hrozně líbí ty stíny :) já se moc nelíčím, hlavně to neumím, ale ty mě zaujaly jako první :)

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. Color tattoo jsou skvělé! Strašně jsem si je oblíbila :)

      Vymazat
  3. Odpovědi
    1. Mám radost, je totiž má oblíbená. Vždy, když nevím, je mou jasnou volbou :)

      Vymazat
  4. It seems really good products, your review is fantastic!
    Anyway I'm yoru new follower 26, please follow me back <3

    http://www.mundodecaty.com

    OdpovědětVymazat
  5. wááu tak to vyzerá fakt zaujímavo ! :)
    MY BLOG : THE COLORFUL THOUGHTS

    OdpovědětVymazat
  6. No, tak ti stíny, to je teda pecka! moc se mi líbí! tvářenka je trošičku dražší, ale vypadá moc dobře a já mám BIO produkty dost ráda. Moc pěkná recenze! BEAUTYPUSINKA

    OdpovědětVymazat
    Odpovědi
    1. To je jasné, já Bio produkty také upřednostňuji :)

      Vymazat
  7. Líčení ti fakt sedne a odstín tvářenky je nádherný :)

    Simply Janet

    OdpovědětVymazat
  8. Tento komentář byl odstraněn autorem.

    OdpovědětVymazat
  9. Follow your blog, I would be glad if you follow my blog too

    My blog

    OdpovědětVymazat
  10. Love mineral cosmetics!
    Great post!
    Follow your blog, I would be glad if you follow me too :)

    Arrow

    OdpovědětVymazat