2015/10/01

Halloween 2015 - komiks

Hola!




Konečně tu máme říjen - měsíc, na jehož konec se všichni těšíme. Proč tomu tak je? To jste si jistě odvodili z názvu dnešního článku a ano, máte pravdu... Protože je Halloween!!

Já osobně tento svátek (jako takový) nijak zvlášť neprožívám, avšak vždy je hezké zúčastnit se nějaké té "costume party" (nebo uspořádat hororový večer s přáteli). - Zde se na scénu vkrádají i halloweenské kostými. Ty jsou skvělou (a po celý rok téměř jedinou) příležitostí, jak se, co se make-upu a oblečení týče, pořádně vyblbnout (aniž bychom byli zesměšňováni okolím) :D Nevím, jak vy, ale já ji hodlám využít :D Proto přicházím již dneska s nápadem na halloweenský make-up - a to právě ten komiksový:

Komiksy nečtu, ale ani to nebrání tomu, abychom společně nějakou kreslenou postavu z oněch příběhů nepřetvořili...


Tutorial je naprosto jednoduchý a má mnohé alternativy, takže si ho nebojte "přetvořit k obrazu svému"! Většinu věcí najdeme v běžné kosmetické taštičce :)



CO BUDEME POTŘEBOVAT:
- Make-up
- pudr
- řasenku
- rudou rtěnku (nejlépe matnou)
- barvu na obličej (alternativou může být tužka na oči a konturka v tmavé barvě)
 - gel./tek. oční linky 
- bázi pod oční stíny (color tattoo poslouží stejně)
- oční stíny tmavší barvy


Celý proces započneme nanesením make-upu, korektoru a následně celý obličej pořádně přepudrujeme, čímž zafixujeme předešlé produkty... Každý má samozřejmě jiný typ pleti, která vyžaduje rozdílné zacházení, a proto zvolte kosmetiku vhodnou tomu vašemu. Teď se postupně zaměříme na různé části obličeje: 

1) RTY


Rudou rtěnkou opravdu nešetříme a použijeme jí na celé rty (a to hned ve dvou vrstvách). Jak jsem se již zmínila, matnější je vhodnější (geniální věta :D), ale pokud žádnou takovou nevlastníte, nelamte si s tím hlavu, já ji také nepoužila :D - Vždycky to nějak dopadne! Nyní přichází ten správný čas na tmavou konturku nebo barvy na obličej, těmi obtáhneme pusu po celé své délce. Nesmíme však zapomenout a "vymalovat" ji i od středu (vím, to není zrovna excelentní popis, ale za nic na světe si nedokážu vzpomenout na lepší...), vše "vyšperkujeme" pomalými tahy vedenými k vnějšímu okraji.

2) OČI


Jelikož by nám look měl vydržet v perfektním stavu alespoň nějakou tu chvíli, báze je pro nás nezbytností. Opět mám pro vás poměrně vhodnou alternativu: Color tattoo  (vrchní obrázek), jejich konzistence odvede úplně stejnou práci. Poté se již představivosti meze nekladou, zkrátka a dobře na oči "bouchněte" první výrazný stín (opět - lepší je tmavší), co máte po ruce. Za mě to je tenhle fialkový z paletky od značky Be Chic (najdete ho na třetím obrázku s dekorativkou, kde na něj ukazuje štěteček). Hlavně s ním nešetřeme, vzpomeňme si o čem jsme mluvili - chceme se vyblbnout :D Oční víčka nakonec doplníme o gel./tek. linky. S nimi jsem se zrovna dvakrát nepárala a vytvořila taková "křídla" - klasickou linku jsem doplnila i o spodní a tu na konci rozvětvila do ocásku. Opravdu to není tak složité, jak se možná může zdát. Musím se přiznat, že jsem to zkoušela poprvé, ale nakonec to nedopadlo úplně nejhůř...  Jo a nezapomeňte na řasenku (třeba jako já, což jsem zjistila až teď :D)!

3) OBOČÍ



No tak pokud jsme se na očích dostatečně nevyřádili, tady už musíme! - Přes to vlak nejede :D  Já jsem obočí "na férovku" vybarvila gel. linkami, jelikož se ty mé od Alverde (recenze zde) dají docela dobře smýt :) Vám samozřejmě doporučuji koupi černé tužky na obočí, bude to méně komplikované... Avšak obojí funguje stejně dobře :) Tvar si můžeme vymyslet úplně jakýkoliv, hlavně ať je ostře ohraničený, přesně jako v komiksech.

4) DETAILY



Huráá... Už se blížíme do "finiše"! Zbývá nám jen dodat vzhledu o malinko víc komikčnosti (hodně divné slovo)... Komiksačky mají převážně řezané rysy, k čemuž dochází pomocí přesných a stejnoměrných tahů. My se pokusíme dosáhnout toho samého. Vezměme do ruky barvy na obličej/tužku na oči a pomalu začněme obtahovat pomyslné linie našeho obličeje - lícní kosti, nos, brada atd. Na úplný závěr si do dekoltu i na samotnou tvář ledabyle načrtněme pár teček (buď rudou rtěnkou nebo opět tužkou na oči). Máme hotovo!!

To nebylo tak komplikované, že? Celý proces trvá kolem 45 - 60 minut, což mi nepřijde jako dlouhá doba :) Doufám, že vás halloweenský make-up alespoň trošku zaujal, určitě mi dejte vědět! Máte už představu, jaký kostým si letos oblečete? 

Mějte se krásně,
Natálie

38 komentářů:

  1. Wow! Amazing make up!
    Maybe we can follow each other to stay in touch? Just let me know!
    xx
    Sarah

    OdpovědětVymazat
  2. OMG!! Love the makeup!! Amazing ;)

    Kisses and happy weekend, ChicAdicta!
    www.piensaenchic.com

    OdpovědětVymazat
  3. such amazing make-up , I completely love it
    kiss
    new post http://sarameirelesthesnowwhite.blogspot.pt/2015/09/brave.html

    OdpovědětVymazat
  4. your make up is so adorable!

    xx
    graciellashiaryn.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  5. Such great inspriation. Great.Maybe we could follow each other, let me know <3

    OdpovědětVymazat
  6. už som niekde videla tento tutorial minulý rok, no tebe sa tiež veľmi vydaril :)

    OdpovědětVymazat
  7. Jéé, tak to je pecka, to by mě ani nenapadlo, tohle byl fakt super nápad :)

    OdpovědětVymazat
  8. Jéj, tak to je geniálne! :D ♥
    Art Blog

    OdpovědětVymazat
  9. It looks so cool, thx for the easy to follow tut.
    xox
    Lenya
    FashionDreams&Lifestyle

    OdpovědětVymazat
  10. Moc pekny :)

    http://thechicflair.blogspot.cz/

    OdpovědětVymazat
  11. Pěkné, letos zrovna budu tohle používat :D

    Smile Thess

    OdpovědětVymazat
  12. Skvelý look, toto je môj halloweensky kostým na 100%! :)

    Zapoj sa do mojej giveaway o zaujímavé ceny :)

    Bari Bircak GIVEAWAY

    OdpovědětVymazat
  13. love this idea!
    mary2be.blogspot.com

    OdpovědětVymazat
  14. This is such a great Hallowe'en costume! It's like you've hopped right out of a comic!

    Claire // Technicolour Dreamer

    OdpovědětVymazat
  15. To vypadá super! Mám ráda komiksy! :)

    OdpovědětVymazat